Om oss

"Vi lovar god, näringsriktig och ärlig mat till hög precision, tillgänglighet och bra pris."


Khemaies Abidi, grundare

BRA RÅVAROR


Det finns många olika faktorer som påverkar förutsättningarna för hur välsmakande maten blir. Tillagningen, kryddning för att inte tala om personlig smak och tycke. Men att börja med riktigt bra råvaror är ändå grunden för att kunna ge en positiv matupplevelse. Bra råvaror är mer välsmakande och har ett högre näringsvärde. Tillsammans med omsorg i hantering och tillagning ger det förutsättningar för att långsiktigt kunna tillhandahålla en hög kvalitét av god och nyttig mat.Vi bryr oss mycket om matsäkerhet och använder enbart råvaror som vi köper lokalt här i Stockholm av välkända handlare, och som sedan våra utbildade kockar och kallskänkor tar sedan hand om dom från grunden.

HÅLLBART TÄNKANDE


EcoFood ska vara en förebild vad det gäller hållbart tänkande. För oss betyder hållbarhet ett helhetsperspektiv. Vi fokuserar på hela kedjan från de produkter vi köper, till de färdiga rätterna vi serverar och vidare till minimerat svinn, återvinning eller återbruk. Vår kompetents ska inte bara ligga i ekologiska och närodlade råvaror utan även sträcka sig över vår personal, de produkter vi använder och miljön vi vistas i. Vi tar ansvar genom att hela tiden sträva efter minimal påverkan på naturen och rättvis handel.


Vi står för öppenhet och transparens gentemot kunden. Vi berättar gärna för alla hur det ser ut hos oss; på tallriken, i köket och för personalen.


ENKELT FÖR KUNDEN


Vi lagar lunch till förskolor och skolor som ser väldigt olika ut och har olika behov. En del har eget kök, egen personal, egen matsal, en del skolor har ingendera. Vår specialitet är att skräddarsy helhetslösningar som är unika för varje enskild kund. I vårt erbjudande ingår det alltid mer än maten. Menypresentation, måltidsmiljön, renlighet, bemötande och så vidare är minst lika viktigt för dom som äter.


Kundernas behov och önskemål står i centrum. Det ska vara enkelt och smidigt att vara kund hos oss, därav är tillgänglighet och personlig service viktig för att kunna hålla hög kvalitet som leverantör. Vi har gedigen erfaren och kompetent personal som har ett hjärta som klappar lite extra för just mat och service.